De podcast serie

Hoe het kamperen op Stortemelk er in 2020 uit gaat zien kan ik mij nu nog niet veel bij voorstellen. Misschien gaan onze plannen helemaal niet door.
Als troost neem ik de komende weken een podcast serie op. Met onze herinneringen aan kamperen op Vlieland.

Here comes the summer.

Deze aflevering geen reis terug naar de beginjaren van de kampeer ervaringen. Ik blijf in het weekend van april 2018 toen de kwartiermakers de Mobiele Huiskamer hebben voorbereid op een fantastische zomer.
Vanzelfsprekend gebeuren er dingen die niet passen bij mannen van een zekere leeftijd.

De beste danser van Utrecht.

De Mobiele Huiskamer staat maar het lijkt er op dat de doopnaam van deze tent zijn naam gaat waar maken.
Het doet Maarten terugdenken aan de vakantie van 1990. Het jaar dat Phil de uitdaging aannam voor een dance battle met de beste danser van Utrecht.

Sandokan en de 20 Friezen.

Op vakantie verdient Soeris zijn geuzennaam.
De vriendengroep uit Enschede bevindt zich in een vervelende situatie. Samen met hun nieuwe vrienden lijkt er te weinig ruimte op het Eiland te zijn wanneer een club van 20 gespierde sporters zich met bungalowtentjes op het jongerenkamp vestigt.

Kwartiermakers.

Het opzetten van de Mobiele Huiskamer in april 2018.
Wie anders konden daar bij zijn dan de mensen met wie ik het grootste gedeelte van mijn herinneringen aan Vlieland deel? Op de plek waar we in de jaren ’80 onze vakanties doorbrachten wordt teruggedacht aan het kattenkwaad dat we uithaalden.

Hoe de Mobiele Huiskamer begon.

Hoe we begonnen met de Mobiele Huiskamer.
Tijdens onze vakantie aan het strand van de Middellandse Zee verteld Sonja dat zij net zo lief aan het strand van Vlieland zit. Deze opmerking is de start van wat het kampeerseizoen 2018 de Mobiele Huiskamer gaat heten.
Kampeerseizoen 2018

Wanneer we niet met een wereldwijde pandemie te maken hadden dan was op Stortemelk het kampeerseizoen gewoon geopend. Tot 1 juni blijft de camping gesloten.
Hoe kamperen er in 2020 uit gaat zien weet nog niemand.

Ik ben niet de enige die zich deze winter verheugde op het weerzien met onze vrienden op het Eiland. Om de teleurstelling een beetje dragelijk te houden maak ik vanaf vandaag een serie waarin ik vertel over onze herinneringen aan het seizoen van 2018 en de jaren daarvoor.

Iedere week kan je één of meerdere afleveringen verwachten van de (kampeer)avonturen van ons gezin in de Mobiele Huiskamer en ik kijk terug op de begintijd. De jaren ’80, toen ik met mijn vrienden het Eiland leerde kennen.

Volg onze podcast op iTunes, Spotify en Google Podcasts.

 • door Maarten Groen
  Ter gelegenheid van de verjaardag van Phil.
 • door Maarten Groen
  Deze aflevering geen reis terug naar de beginjaren van de kampeer  ervaringen. Ik blijf in het weekend van april 2018 toen de  kwartiermakers de Mobiele Huiskamer hebben voorbereid op een  fantastische zomer. Vanzelfsprekend gebeuren er dingen die niet passen bij mannen van een zekere leeftijd.
 • door Maarten Groen
  De Mobiele Huiskamer staat maar het lijkt er op dat de doopnaam van deze tent zijn naam gaat waar maken. Het doet Maarten terugdenken aan de vakantie van 1990. Het jaar dat Phil de uitdaging aannam voor een dance battle met de beste danser van Utrecht.
 • door Maarten Groen
  Op vakantie verdient Soeris zijn geuzennaam. De vriendengroep uit Enschede bevindt zich in een vervelende situatie. Samen met hun nieuwe vrienden lijkt er te weinig ruimte op het Eiland te zijn wanneer een club van 20 gespierde sporters zich met bungalowtentjes op het jongerenkamp vestigt.
 • door Maarten Groen
  Het opzetten van de Mobiele Huiskamer in april 2018. Wie anders konden daar bij zijn dan de mensen met wie ik het grootste gedeelte van mijn herinneringen aan Vlieland deel? Op de plek waar we in de jaren '80 onze vakanties doorbrachten wordt teruggedacht aan het kattenkwaad dat we uithaalden.  Veel luister plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.