Verhuizen

Zondagochtend om half tien werd er aangebeld. Mijn, bijna niet meer, overbuurman staat voor de deur. Op mijn beste Twents roep ik naar Sonja met wie ik aan de ontbijttafel zat: ” ‘Tis die kearl oet Glanerbrug!”

thuis
de Mobiele Huiskamer thuis

Hij stelt mij de vraag wat het mij waard is. Ik moet het drie keer van hem horen voordat ik het opgeef. Mijn gedachten gaan van- “wat je mij als buurman waard bent? Ben je van gedachten veranderd en gaat de verhuizing niet door?”- naar- “ga je mij jouw Ssangyong Rexton aanbieden? We hebben net een andere auto.”- tot – “Ik heb belastende informatie over je nieuwe buren, voor een paar tientjes zeg ik je wat het is.” Mijn buur ziet aan mijn blik dat ik het niet aankan en haalt zijn hand achter zijn rug vandaan. Triomfantelijk wuift hij mijn portemonnee voor mijn slaperige gezicht.

Mijn portemonnee lag naast de auto. Gisteravond laat uit mijn tas gevallen toen we uit de auto stapten. Vanochtend gevonden door mijn buren die de laatste vracht van de verhuiswagen aan het beladen waren. Vanmiddag staat het verhuis busje van de nieuwe buren in de straat. 

Gisteren hadden we nog een verhuizing in onze straat. Het jonge stel dat naast ons is komen wonen heeft de eerste nacht in hun nieuwe huis doorgebracht. Met al deze veranderingen om ons heen kon ik het niet laten om een nieuwe categorie toe te voegen aan onze site. Thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.