Kwartiermakers

Je vakantie doorbrengen in een tent is niet voor iedereen weggelegd. Het ontbreekt je aan allerlei dingen die je thuis als vanzelfsprekend vindt. Geen elektriciteit, geen televisie– zender- pakket met alle sportkanalen en geen magnetron om vlug de warme maaltijd in op te warmen.

Iedereen kan zich wel dat grappige beeld voor de geest halen. Van die meneer die met een slaperig gezicht, wc- rol onder de arm geklemd,  over het smalle paadje tussen de tenten door richting toiletgebouw slentert. Behalve wanneer er hoge nood heerst zal je die meneer nooit zien rennen. En zelfs dan denk ik dat er met die hoge nood overwogen wordt omgegaan.

Opbouw van de Mobiele Huiskamer
Kwartiermakers 2018

Er zijn andere zaken vanzelfsprekend. Dat is waarom ik mij op mijn plek voel op deze camping, in een tent. Zo is het denk ik ook voor de Kwartiermakers van onze Twentsche enclave waarmee ik afgelopen donderdag aan tafel zat in ons warme huis. Vier vrienden in overleg, die binnen een tijd waar menig manager jaloers op kan zijn, afspreken wat er moet gebeuren. Transportmiddelen, vertrektijden, inschatting van de duur van de noodzakelijke werkzaamheden en de kleine details (wel of geen kacheltje mee?), alles was binnen 30 minuten duidelijk.

Er zal binnen korte tijd flink moeten worden aangepakt om ons onderkomen voor zonsondergang op te zetten. We verwachten dat we rond vier uur ’s middags de eerste haringen in het duinzand kunnen slaan. Dat betekent dat we dan nog een uur of drie hebben voordat de zon achter de duinen verdwijnt.
Dan is het, vanzelfsprekend, tijd om te eten. Omdat je in het donker toch niet zoveel kan ondernemen gaan we de zaterdag gebruiken om de inboedel te inventariseren en verder in te richten. Op advies van Gerrit.

Met je vrienden de koffers pakken, op reis gaan en iets ondernemen. Dat is precies wat we gaan doen.

jongerenkamp Stortemelk 1995

Wat we gaan doen maakt niet zoveel uit zo blijkt uit het enthousiasme van de bezoekers van het eerste uur op ons piraten- eiland. Als er maar iets te doen is, vanzelfsprekend. Geen afleiding van  de dagelijkse verplichtingen maar verplicht om je te focussen op het hier en nu.  De taak die moet worden volbracht zodat je een warme slaapplaats hebt. Dit alles is gepland in het weekend van 7 en 8 april, over warmte gesproken.

Inmiddels staat de advertentie op marktplaats en zijn de eerste reserveringen voor het komende zomerseizoen geplaatst. De komende weken zal ik rustig de spullen bij elkaar pakken om de eerste overtocht van het jaar te maken. Met mijn vrienden, vanzelfsprekend.

 

Eén gedachte over “Kwartiermakers”

  1. Nou Maarten..ik hebberook zin in. Voelt weer als een grote reis. Voor mij nu alweer een kleine 13 jaar geleden voor het laatst met Sharlene, Anthony, Karisha, Rowan en Terra & Jolien in een gehuurd tenthuisje.
    Ik verheug me weer op het ’tent gevoel’…en heb ook wel zin in een kruidenbittertje, happy hour bij bruintje beer en daarna dansen bij de stoep. Oké vergeet dat laatste.
    Zie je vrijdag in Harlingen. Word to the Mother

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.